Helyi közélet

2014.05.19. 15:02

Háromszázharminc kilakoltatás

Debrecen - A kilakoltatási moratórium nem azt jelenti, hogy a renitensek megúsznák.

Debrecen - A kilakoltatási moratórium nem azt jelenti, hogy a renitensek megúsznák.Jelenleg 330 kilakoltatás van folyamatban Debrecenben (összesen 2930 lakáshasználót tartanak számon), az eljárások elsődleges oka a lakbér, illetve az üzemeltetési és járulékos költségek nem fizetése, valamint magatartásbeli problémák – tudta meg a Napló Erdei Edittől, a Cívis Ház Zrt. gazdasági és értékesítési igazgatójától.

A társaságra vonatkozó kilakoltatási moratórium egyébként (ami nem keverendő össze a devizahitelesekre vonatkozó kilakoltatási tilalom meghosszabbításával) április 30-ig tartott, és nem negligálta, hanem csupán öt hónappal későbbre halasztotta a kiköltöztetési eljárásokat.

Arra a kérdésünkre, hogy mekkora lakbér- vagy egyéb tartozás a legnagyobb, amivel tartoznak, az igazgató azt válaszolta, hogy három millió forint, melynek kétharmadát teszi ki a lakbér. Hozzátette, hogy társaságuk a kilakoltatás előtt felszólítást küld a bérlőnek, akinek ezt követően lehetősége van részletfizetést kérni, vagy (300 ezer forintot meg nem haladó tartozás esetén) adósságkezelési programban részt venni. Aki ezek egyikével sem él, és nem rendezi a tartozását, az ellen megindítják a kilakoltatást.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában