Helyi közélet

2014.04.25. 10:00

„Szó nem volt pénzmosásról”

Nagyvárad, Debrecen - Miklóssy Ferenc visszautasítja a nagyváradi ügyészség gyanúsítását.

Nagyvárad, Debrecen - Miklóssy Ferenc visszautasítja a nagyváradi ügyészség gyanúsítását.

A román Országos Korrupciós Igazgatóság csúszópénz elfogadása, pénzmosás és hivatali visszaélés gyanújával indított nyomozást Kiss Sándor, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, az RMDSZ Bihar megyei elnöke ellen. A gyanúsítás román nagyvállalkozók mellett kiterjed Miklóssy Ferencre, a Keviép Kft. ügyvezetőjére és Miklóssy Ferenc-Lászlóra, az East Bau Construck Kft. ügyvezetőjére is, akiket pénzmosással vádolnak. A vád szerint tíz éve a Keviép felszereléseket szállított egy londoni cégnek 187 ezer euró értékben, melyeket később az East Bau-n keresztül visszavásárolt félmillió euróért. Az így nyert 300 ezer eurót Miklóssy Ferenc Kiss Sándornak és Mudura Alexandrunak fizette ki, hogy befolyásolják a döntéshozókat egy nagyváradi ökológiai hulladéktárolóra vonatkozó partnerségi szerződés megkötése érdekében.

– A vád minden alapot nélkülöz. A döntést hozó bizottságnak az említett személyek nem voltak tagjai, arra semmilyen befolyást nem gyakorolhattak. A Keviép velük, illetve a cégeikkel soha semmilyen üzleti kapcsolatban nem volt – válaszolta a Napló megkeresésére Miklóssy Ferenc.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában