Helyi közélet

2014.03.24. 09:06

Tizenöt éves lett a Csökmői Mozaik

Csökmő - A helyi lap fennállásának tizenötödik, a lapot kiadó Csökmői Mozaik Egyesület megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a szerkesztőség március 14-én este a Faluházban.

Csökmő - A helyi lap fennállásának tizenötödik, a lapot kiadó Csökmői Mozaik Egyesület megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a szerkesztőség március 14-én este a Faluházban.

Az egykori szerkesztőségi tagokkal,a meghívott vendégekkel és a hűséges olvasókkal megtelt a színházterem. Az estet táncosok nyitották meg, majd a felelős szerkesztő elismerő oklevéllel köszönte meg az egykori tagok munkáját.

A díjazások között a művészeti iskola versenyre készülő harsonásai játszottak, Gál Csaba zongora kíséretében. Végül a Csökmői Mozaik jelenlegi tagjai léptek sorra a színpadra, hogy átvegyék a nekik járó elismerő díszokleveleket, ajándéktárgyakat. Szabó Rita, aki másfél; Tóth Zsóka, aki négy éve; Bagdi Sára, aki öt éve; Ifj. Miokovics Pál, aki hat éve; Tóth Sándor, aki tíz éve; Jámbor Zsigmond és V. Tóth Katalin, akik tizenkét éve munkálkodnak a helyi lap szerkesztésében.

Az alapítótagok közül már csak hárman vannak az egyesületben, akik immár tizenöt éve töretlenül végzik ezt az önkéntes tevékenységet: Tóth Ferenc, Fülöp Tiborné és a felelős szerkesztő, B. Kiss Andrea. Nekik Varga József, Csökmő nagyközség polgármestere adta át a díjat és a díszoklevelet, kifejezve jókívánságait.

Két posztumusz díszoklevél átadására is sor került, Hajnal Huba lapalapító és Frankó István, volt tag részére. Hajnal Huba családja sajnos nem volt jelen, de a Frankó István családja boldogan vette át az édesapjuknak járó elismerést. A rendezvényen tiszteletét tette Zöldi László budapesti újságíró-médiatörténész, címzetes főiskolai docens, aki az Egy újság krónikája című kiadvány ajánlóját írta, amit a jeles alkalomból jelentetett meg az egyesület. A könyvecske az újság másfél évtizedét foglalja össze szakmai ajánlásokkal, olvasói levelekkel és fotókkal tarkítva. Gál István előadásában elhangzott az Azért vannak a jó barátok című dal, majd a hatalmas szülinapi tortából minden jelenlévő kapott egy szeletet.

A kötetlen ünneplés éjszakába nyúlóan tartott.

HBN-B. Kiss Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában