Helyi közélet

2014.03.04. 08:58

KITE: az OTP vette meg a nádudvari céget

Debrecen - A bank közleményben tájékoztatta a piacot arról, hogy döntő befolyást szerzett a nádudvari cégben.

Debrecen - A bank közleményben tájékoztatta a piacot arról, hogy döntő befolyást szerzett a nádudvari cégben.

Négy cégen keresztül vásárolta be magát az OTP a KITE-be. Az agrarszektor.hu szerint az OTP Bank Nyrt. szűkszavú közleményben tájékoztatta a piacot arról, hogy az Inga Kettő Kft.-n, az Összehangoló Kft.-n, a Stabilizáló Kft.-n és a Bank Center No. 1. Kft.-n keresztül 46,69%-os mértékű közvetett tulajdoni részesedéssel rendelkezik a nádudvari KITE Mezőgazdasági és Szolgáltató Zrt.-ben. Az OTP friss közleménye eloszlatta a maradék kételyeket is azzal kapcsolatban, hogy az óriás agrárintegrátor KITE Zrt. tavalyi felvásárlása mögött az OTP áll.

A Naplóban korábban beszámoltunk arról, hogy a második leggazdagabb magyarnak tartott Bige László, a Péti Nitrogénművek tulajdonosa tett vételi ajánlatot a KITE Zrt. részvényeire, ám erre ráígért egy bizonyos Guba Sándor, a KITE egyik középvezetője. Korábbi írásainkban bár sejttettük, de bizonyítani nem tudtuk, hogy Guba Sándor valójában az OTP színeiben szállt ringbe az integrátori piac újrafelosztásáért. (Erre utalt, hogy a KITE a tulajdonosváltás után stratégiai megállapodást kötött az OTP-vel.) Csányi Sándor soha nem csinált titkot abból, hogy az OTP piacvezetői szerepre tör az agrárium finanszírozásában, csakhogy a kormány az államosított takarékszövetkezetekre osztotta ezt a szerepet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában