Helyi közélet

2014.03.27. 17:34

Kevesebb ellenőrzés, több feladat

Debrecen - Január 1-jétől a gáztüzelő berendezések szénmonoxid-kibocsátását is mérik a kéményseprők.

Debrecen - Január 1-jétől a gáztüzelő berendezések szénmonoxid-kibocsátását is mérik a kéményseprők.Szakmai szempontból rossz döntés született – így vélekedik Magyar György, a kéményseprő-ipari szolgáltatást nyújtó Fütesz Kft. ügyvezető igazgatója arról a belügyminisztériumi rendeletről, amely értelmében évente csak egyszer kell ellenőrizni és tisztítani a kéményeket a jövőben. A rendelkezés a fával, olajjal fűtő ingatlanokat érinti. Ezeket korábban évente két alkalommal keresték fel a kéményseprők.

A szombattól hatályos rendelet kapcsán az ügyvezető megjegyezte: eddig nem kaptak magyarázatot a Belügyminisztériumtól az okokra. Kérdésünkre, hogy a rendelkezés miatt nem lesz-e veszélyesebb a füstelvezetők használata, s nem ugrik-e meg majd a fűtési szezonban a szénmonoxid mérgezések száma, azt mondta: ha kevesebbszer ellenőriznek a szakemberek, akkor értelemszerűen megnő a rendellenes működés veszélye.

HBN

A témáról további részletek a Napló holnapi számában vagy www.naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában