Helyi közélet

2014.03.17. 16:32

Debrecenben lesz a kórusmuzsika Forma1 versenye

Debrecen - A világ egyik legismertebb nemzetközi kóruszenei eseményének ad otthont Debrecen március 21–22–én.

Debrecen - A világ egyik legismertebb nemzetközi kóruszenei eseményének ad otthont Debrecen március 21–22–én.

Hat kórusversenyéről híres európai város fogott össze immár 26 éve, hogy évente változó helyszínen rendezzenek viadalt a világ legjobb kórusai számára. A cívisvárosba svéd, ír és Puerto Rico–i művészek érkeznek.

– A Kórus Muzsika Európai Nagydíja a műfaj Forma1–e – fogalmazott Somogyi Béla, alpolgármester az esemény hétfői sajtótájékoztatóján. – A színvonalas megmérettetés nagyon jó helyen van a városunkban – nyilatkozta Pad Zoltán, vezető karnagy, aki a társrendezvények gyakori látogatója. A zsűriról szólva elmondta: többek között lett, olasz, brit, bolgár és két magyar tagja is van.

CD–n a nemzetközi kórusélet színe-java

A nagyszabású esemény nyitókoncertjén mutatja be a Kodály Kórus legújabb CD-jének anyagát. A debreceni énekkar a Szent és profán című lemezéről, kortárs magyar zeneszerzők műveiből válogat. Az összeállításban hangszeres kísérettel előadott és a capella művek egyaránt szerepelnek. Ahogyan a cím is jelzi, a darabok egy része szakrális, másik része világi tematikájú kórusmű. Az ingyenes nyitókoncert március 21–én 19:30–tól lesz a Kölcsey Központban.

HBN


Az idén Debrecenben lesz a Kórusmuzsika Európa Nagydíja verseny

Debrecen, 2014. március 17., hétfő (MTI) - A kórusmuzsika egyik legfontosabb megmérettetésének tekintett Kórusmuzsika Európa Nagydíja versenynek az idén Debrecen ad otthont március 21-én és 22-én - jelentette be a cívis város kulturális alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában