Helyi közélet

2014.03.11. 19:46

Az örökösök inkább eladják az ingatlant

Debrecen - Az örökölt ingatlanállomány egy részét belakják, más részét kiadják, de jelentős számban megpróbálják értékesíteni, ezáltal jutva vagyonhoz.

Debrecen - Az örökölt ingatlanállomány egy részét belakják, más részét kiadják, de jelentős számban megpróbálják értékesíteni, ezáltal jutva vagyonhoz. Az eladókat a vizsgálat szerint két fő élethelyzet motiválta az elmúlt évben, a nagyobb lakásba való költözés és az örökölt ingatlanok értékesítése. Ez utóbbi csoport a tavalyi átlagban a piac 33 százalékátát tette ki, akik így – átlag 8,1 milliós - jutottak vagyonhoz. Nagy különbség van azonban a vidéki és a fővárosi adatok összehasonlításában, amelynek egyik leginkább szembetűnő eleme, hogy a vidéken élő örökösök szívesebben értékesítik az örökölt ingatlant. Az örökölt ingatlanok átlagos értéke vidéken 7,3 millió volt, Budapesten pedig közel 10 millió.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában