Helyi közélet

2014.03.12. 14:57

3,6 milliárdos hiány a klinikán

Debrecen - Konkrét adatot tudott közölni dr. Szilvássy Zoltán rektor a Debreceni Egyetem Klinikai Központ hiányáról szerdai sajtótájékoztatóján.

Debrecen - Konkrét adatot tudott közölni dr. Szilvássy Zoltán rektor a Debreceni Egyetem Klinikai Központ hiányáról szerdai sajtótájékoztatóján. Elhangzott: a 2,7 milliárd forintnyi kifizetetlen számla és a 900 milliónyi vállalt kötelezettség összege teljes mértékben a 2013-as évben keletkezett; a hiány oka közt szerepel többek között a korábbi pályázatok önerejének biztosítása, illetve az új épületek jelentős fenntartási költsége.

Bács Zoltán gazdasági főigazgató a 2008-tól folyamatosan megvalósított, összesen 2,5 milliárd forintnyi önerőt igénylő fejlesztések kapcsán azt mondta: azok vállalásakor nem számítottak a gazdasági helyzet változására, az állami támogatás jelentős csökkenésére, a döntés „utólag túlzott optimizmust” mutat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában