Helyi közélet

2014.02.03. 16:40

Újra az USA-ban járt énekszóval, muzsikával

Debrecen, New York – „Mesi” és férje turnéja ezúttal négy koncertet foglalt magába.

Debrecen, New York – „Mesi” és férje turnéja ezúttal négy koncertet foglalt magába.

Guessous Majda Mária magyar–marokkói népdalénekes januárban ismét Amerikában koncertezett zenész férjével, Boros Gerzson Dáviddal.

Szíves, ÖröMes

A debreceni (Tóvó-völgyi) lány korábban a Simonffy Emil Zeneiskolában fejlesztette képességeit, legtöbbet köszönhet Sáriné Szebeni Judit tanárnőnek.

Az Artisjus Zenei Alapítvány által támogatott koncertek az énekesnő újabb, második lemeze, az „ÖröMes” köré épültek. A turné ezúttal négy koncertet foglalt magába, ezek New Yorkban, Washingtonban és Ligonierban zajlottak. A fiatal művész házaspárnak arra is volt alkalma, hogy énekelni és dorombon játszani tanítsa a magyar zenei kultúra iránt érdeklődő gyerekeket. Hangversenyeiken magyar, török, marokkói és indiai népdalok képviselték az interkulturalitás hídját.

Éneket, életre

Az amerikai út a Külföldi Magyar Cserkészszövetség programjával, a Kodály-hétvégével kezdődött.„A zene mindenkié” – ez volt a New York-i magyar cserkészkörzet programjának mottója; zárónapjának jelszava pedig: „az éneket életre kell kelteni”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában