Helyi közélet

2014.02.04. 11:44

Százak az egészségnapon Földesen

Földes - Sok érdeklődőt vonzott a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület <em>Szívünk Napja</em> címmel február elsején megszervezett egészségnapja.

Földes - Sok érdeklődőt vonzott a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület Szívünk Napja címmel február elsején megszervezett egészségnapja.A Karácsony Sándor Közösségi Házban Dr. Varga István a DE Klinikai Központjának adjunktusa előadásában a szív és érrendszeri betegségek megelőzésével kapcsolatos feladatokat, a kezelés és gondozás kérdéseit elemezte.

Előadását követően 12 civil szervezet és közösség ötfős csapata vívott- a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapatának győzelmét hozó szív-tusát. A szívvel kapcsolatos játékos egészségügyi, zenei, irodalmi vetélkedésbe Berettyóújfalu és Nagyrábé népfőiskolai csapatai is beneveztek.

 

A kora estig tartó szív-tusa alatt több generáció élénk érdeklődése kísérte a különböző egészségügyi szűrővizsgálatokat. Az egészségnap zárásaként Fazekasné Balogh Piroska tartott Chi Kung aktivizáló bemutatót.

A szombati egészségnap a Népfőiskola Civil- Egészség- Híd című egy éves programjának részeként a nagyközség lakosságának egészségben töltött évei számának növelését szolgálta.

HBN- Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában