Helyi közélet

2014.02.25. 19:37

Orvos van, engedély nincs

Balmazújváros - A MAG Zrt. szankciókat helyezett kilátásba, a polgármester szerint azonban jelenleg erről nincs szó.

Balmazújváros - A MAG Zrt. szankciókat helyezett kilátásba, a polgármester szerint azonban jelenleg erről nincs szó.A szakorvosokkal már leszerződtek, az új rendelések műszerei is a helyükön vannak, beteget azonban egyelőre nem fogadnak a Balmazújvárosi Városi Egészségügyi Szolgálat (VESZ) új szakrendelései. A VESZ által a képviselő-testületnek készített beszámoló szerint nem érkezett meg a fizikai zárásról szóló nyilatkozat a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.-től (MAG Zrt.). Az ügyben többször is kerestük a szolgálat ügyvezetőjét, dr. Kiss Tamást, ő azonban írásban feltett kérdéseink láttán dr. Tiba István polgármesterhez irányított bennünket. A városvezető azt mondta, hogy az építési munkálatok elszámolása kapcsán alakult ki vita az önkormányzat és a szervezet kötött, ez akadályozza a projekt lezárását. Ez azért probléma, mert amíg a szervezettel nem sikerül dűlőre jutni, addig nem lehet finanszírozási szerződést kötni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral.

Az ügyben megkerestük a MAG Zrt.-t is, amely a projekt közreműködő szervezete. A társaság olyan fejlesztési programok végrehajtásának adminisztratív, pénzügyi feladatait látja el, amelyekhez uniós támogatást nyertek el a beruházók.

A MAG Zrt. írásban feltett kérdéseinkre közölte: a zárási folyamat elhúzódása több tényező együttes következménye: egyrészt nem érkezett meg a nappali ellátásra vonatkozó működési engedély, ennek megszerzése azonban folyamatban van. Ezen kívül több támogatási szerződést módosítottak az önkormányzat kérésére. „Egyrészről egy pótmunka elszámolását igényelték, másrészről ÁFA kompenzációs kérelmet adtak be, harmadrészről pedig a költségek emelkedéséből adódó költségnövekmények támogatását is igényelték”. A társaság hozzátette: az önkormányzat jogosult a költségek emelkedése okán a támogatásra, az ÁFA kompenzációs kérelem azonban csak abban az esetben bírálható el, ha kialakul a végső nettó költség.

HBN

További részletek a Napló holnapi számában és a naplo.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában