Helyi közélet

2014.02.11. 09:42

Tapintható változás segít

Debrecen - Braille-írással ellátott szavazósablon segíti a vakokat az országgyűlési választáson, idén először.

Debrecen - Braille-írással ellátott szavazósablon segíti a vakokat az országgyűlési választáson, idén először.

A sablonba helyezett szavazólapon önállóan is képes megjelölni a súlyosan látássérült az általa választott képviselő melletti rubrikát. Ezenkívül a szavazólap kitöltésében segítheti az általa választott támogató, vagy ha ilyen személy nincs jelen, akkor a szavazatszámláló bizottság két tagja. Dr. Nagy Sándor ez utóbbi lehetőséget választotta az állampolgári jogának gyakorlására. – Számomra eddig sem okozott problémát a szavazás, hiszen valamely közeli rokonommal, barátommal járultam az urnához – számolt be saját tapasztalatairól, míg a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének elnökeként úgy nyilatkozott: a szervezetnél a korábbiakban sem kértek ez ügyben segítséget a gyengén látók, akik közel 3500-an lehetnek a megyében.

A helyi választási irodától kell kérni, rögzítsék a központi névjegyzékben, hogy a fogyatékossággal élő segítséget (Braille-írással készített értesítőt, szavazósablon biztosítását, a könnyített formában megírt tájékoztatót, akadálymentes szavazókörbe történő felvételt) kér – tájékoztatta lapunkat Császár Veronika, a Nemzeti Választási Iroda kommunikációs szakreferense.

HBN–HABE

A teljes cikket a Hajdú-bihari Napló szerdai számában, vagy a naplo.hu-n olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában