Helyi közélet

2014.01.17. 13:57

Orvosi rendelőket renoválnak

Debrecen - Korszerűsítik az Ibolya-, és a Jerikó utcai orvosi rendelőket.

Debrecen - Korszerűsítik az Ibolya-, és a Jerikó utcai orvosi rendelőket.A rossz műszaki állapotban lévő Ibolya utca 17. és a Jerikó utca 27. szám alatti önkormányzati tulajdonú intézményekben csaknem 20 ezer debreceni gyermek és felnőtt háziorvosi ellátásáról gondoskodnak.

Az önkormányzat mindkét épület felújítására 60-60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert pályázaton. A pénzből az Ibolya utcai épületet teljesen, a Jerikó utcait részlegesen tudják renoválni.

Ibolya utca

A 1973-ban épült, 403 négyzetméteres vénkerti ingatlanban négy házi gyermekorvosi körzet és hozzá kapcsolódó védőnői szolgálat működik, ahol öt védőnő dolgozik.

A felújítás során megvalósítható a födém és a falak hő- és nedvesség elleni szigetelése, a nyílászárók cseréje, a szabályozható fűtési rendszer kialakítása, a villamosvezetékek felújítása, a rendelők funkciók szerinti korszerűsítése, az akadálymentesítés. Az alapellátási szolgáltatások fejlesztése érdekében egy új gyermekorvosi rendelőt is kialakítanak.

Jerikó utca

Az 1981-ben épült, 903 négyzetméteres újkerti ingatlanban háziorvosi, házi gyermekorvosi és területi védőnői ellátásnak biztosítanak helyet, valamint laboratóriumi mintavételi helyül is szolgál. Az épületben szintén négy házi gyermekorvosi körzet és hozzá kapcsolódó védőnői szolgálat működik, ahol négy védőnő dolgozik.

A pályázati pénz a nyílászárók cseréjét, a külső felületek hőszigetelését, a tető és a vizesblokk felújítását, az akadálymentesítést, a belső járólapok, csempék részleges cseréjét, valamint a festést teszi lehetővé.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában