Helyi közélet

2014.01.15. 07:31

Mi lesz az Öreg János utcával?

Debrecen - <em>Debrecen-Boldogkertben évtizedek óta tarthatatlan útviszonyok keserítik az ott lakók életét. Az útszakasz csatornázott, gidres-gödrös, pedig csak 50 méterről van szó, hogy szilárd burkolattal lássák el. Az Öreg János utca ezen szakasza a játszóteret köti össze a környék forgalmas üzletével</em> - írta annak idején olvasónk, felvetésére most a Városháza válaszolt.

Debrecen - Debrecen-Boldogkertben évtizedek óta tarthatatlan útviszonyok keserítik az ott lakók életét. Az útszakasz csatornázott, gidres-gödrös, pedig csak 50 méterről van szó, hogy szilárd burkolattal lássák el. Az Öreg János utca ezen szakasza a játszóteret köti össze a környék forgalmas üzletével - írta annak idején olvasónk, felvetésére most a Városháza válaszolt.

A válasz:

Az Öreg János utca szilárd burkolattal való ellátása kapcsán – a rendelkezésre álló iratok alapján – az első igénybejelentést 2006-ban nyújtották be a lakók a polgármesteri hivatalhoz. A megépítendő útszakasz 50-60 méter hosszú. Az elmúlt nyolc évben az évenkénti 80-100 igényből 10-12 utca burkolása valósult meg egy-egy naptári évben. Ezek közé az Öreg János utca nem tudott bekerülni, így a burkolásra vonatkozóan jelenleg sem tervvel, sem engedéllyel nem rendelkezik az adott útszakasz.

A 10-es számú önkormányzati választási körzet képviselője, Szabó Gyula arra tett javaslatot, hogy a város 2014-es költségvetésben szerepeljen a Borsovai, a Varsa és az Öreg János utcák egy-egy szakaszának a szilárd burkolattal való kivitelezése.

A város 2014. évi költségvetésének jóváhagyása (várhatóan 2014 februárja) után születik döntés a lakossági hozzájárulással megvalósuló útépítések listájáról.


Debrecen – A Boldogkertben évtizedek óta tarthatatlan útviszonyok keserítik az ott lakók életét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában