Helyi közélet

2014.01.14. 09:56

Készpénzt, de ingyen!

Debrecen - Mit kell tenni ahhoz, hogy havonta két alkalommal tényleg ingyen vehessünk fel készpénzt?

Debrecen - Mit kell tenni ahhoz, hogy havonta két alkalommal tényleg ingyen vehessünk fel készpénzt?

Ki jogosult a havi két díjmentes készpénzfelvételre? Csak az ATM-ből lehet pénzt felvenni, vagy a fiókból is? Csak a bank saját automatájából lehet felvenni a pénzt? Akkor is kell nyilatkozni, ha valakinek csak egy számlája van? Ha egy házaspárnak közös számlája van, akkor 150 ezer vagy 300 ezer forintot vehetnek fel díjmentesen havonta? Ha két vagy több számlatulajdonos van, kinek kell nyilatkoznia? Muszáj, hogy erre a bankszámlára érkezzen a fizetés? Kérdések, amelyek milliónyi honfitársunkat foglalkoztatják manapság. A Pénzcentrum segítségével igyekeztünk megtalálni a válaszokat a legtipikusabb felvetésekre, az idő ugyanis sürget.

Január 20-áig lehet benyújtani az erre vonatkozó kérelmet, feltéve, hogy már februárban költségmentesen szeretnénk készpénzhez jutni. Az a lényeg, hogy kerüljük a kis összegek többszöri felvételét, hiszen az ingyenesség limitjét havi két alkalomnál és legfeljebb 150 ezer forintnál húzta meg a jogalkotó. Ha mégis úgy hozná az élet, hogy harmadszor is pénzt kell felvennünk, akkor a saját bankunk ATM-jénél tegyük, és ne bent a fiókban.

HBN-PA

További részletek a naplo.hu-n és a szerdai Naplóban.


Debrecen - Érdemes odafigyelnni, mert bizony könnyen ráfizethetünk az ingyenes készpénzfelvételre. Már csak néhány nap maradt arra, hogy leadjuk a bankunknál az ingyenes készpénzfelvételi igényünket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában