Helyi közélet

2014.01.09. 10:18

Nem csigatempóban épül a Békás

Debrecen - Látványosan szépül az új Nagyerdei Stadion belváros felőli környezete.

Debrecen - Látványosan szépül az új Nagyerdei Stadion belváros felőli környezete.

Mint arról beszámoltunk, az ilyenkor szokatlanul enyhe időnek köszönhetően a reméltnél gyorsabban haladnak a parkerdei beruházások.

Alapoznak a színpadnál

Papp László alpolgármester a munkák állásáról azt közölte, hogy a Szabadtéri Színpad területén a világítási híd alatti vizesblokk alapozási munkái megkezdődtek. A színpadi épületnél a meglévő ház szakaszos aláfalazását befejezték és elkezdődtek a toronyépületek hasonló munkálatai. A 68 négyzetméteres zenekari árok alapozása folyik, a 3694 négyzetméteres területen fekvő Szabadtéri Színpadnál egyebek mellett kiszolgáló épületek, büfé, pénztár, szociális blokk és világító híd is készül.

A Békás-tó korábbi mintegy ötezer négyzetméteres vízfelülete 7471 négyzetméterre növekszik. Az ehhez szükséges földmunka – a gázvezeték nyomvonalának kivételével – 66 százalékos készültségi fokban van. A gázközmű kiváltás február végére elvégezhető.

A másfél és két méter között váltakozó mélységű tó vízellátásához szükséges kútfelújítási munkák befejeződtek. A kút talpmélysége 100 méter, vízhozama 150–200 liter per perc. A Békás-tó környékén található park rekonstrukciójának keretében a növényfelületek ritkítása, a sétányok mentén a cserjés-bozótos gallyazása jelenleg zajlik. Ez az összes terület 60–70 százalékát adja.

A körbekerítés jelenleg is folyik: a részben sövénnyel, részben zöld növényekkel befuttatott 1,8 méter magas kerítés eddig csaknem ezer méter hosszan készült el, mely 75 százalékos készültségi fokot jelent.

A gyógyfürdő és hotel bejárata előtti ezer négyzetméteres területen a térburkolat 90 százalékos készültségű.

Mélygarázs

– A csónakázótó helyén zajló földmunka és a szerelőbetonozási munka teljesen befejeződött. Az alaplemez betonozását körülbelül négyezer négyzetméteren készítették el. Az elektromos földelőhálózat kiépítése az alaplemez vasszerelésével együtt történik. A vasszerelési munkák az alaplemez munkaszakaszaiban tartanak. A közműkiváltási munkákkal elkészültek, a műszaki átadás megtörtént – tudatta Papp László alpolgármester.

A tervek szerint ezen beruházásokat idén nyáron adják át.

HBN-OCs


Debrecen - Az enyhe időnek köszönhetően a reméltnél gyorsabban haladnak a Nagyerdőn a beruházások.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában