Helyi közélet

2014.01.16. 18:29

Gyógyír: Karmapirin Ibolyával

Debrecen - A Karmapirinnel szeptember óta játszanak bluest és rockot, a debreceni a harmadik fellépésük lesz.

Debrecen - A Karmapirinnel szeptember óta játszanak bluest és rockot, a debreceni a harmadik fellépésük lesz.Évekig tartott Oláh Ibolyának míg megtalálta azt a zenei stílust, amivel leginkább ki tudja fejezni gondolatait, amiben a legjobban érzi magát és sokáig kereste azt a csapatot is, amellyel szívből és profin tudnak dolgozni a dalokon. A nyíregyházi Karmapirin zenekarral szeptember óta játszanak együtt bluest és rockot. Pénteki debreceni fellépésük a harmadik lesz együtt.

– Anyát kereste meg a nyíregyházi zenekarból Zombor Szabolcs és miután meghallgattam az eddigi felvételeiket találkoztunk. Ez egy igazi csapat és profi zenészek. A banda 1986 óta létezik, mi még most csiszolódunk össze, de eddig nagyon jól alakul. Legutóbb két napos zenemaratont tartottunk. Nagyon jó hangulatú hétvége volt, írtuk a közös nótákat, közben húslevest főztem a tagoknak – vallotta lapunknak az átélt harmóniáról Oláh Ibolya. – Nagyon jót tett a visszavonulás a sajtó rosszindulatú részétől, amelyben olyanokat láttam, hogy magamra sem ismertem. Most ki tudom mondani, hogy boldog vagyok – hangsúlyozta. Az új számokon folyamatosan dolgoznak, a stúdiómunkák után szeretnék rádiókhoz eljuttatni azokat. A Roncsbárba a zenekar saját szerzeményeivel és Oláh Ibolya karmapirinesített dalaival érkezik. Az Egy percig sztár című nóta kritika és tanács is a fiatal művészeknek – mondta az énekes arról a szerzeményéről, amellyel az Eurovíziós Dalfesztivál hazai selejtezőjének harminc legjobbja közé is bekerült.

A sorozatosan induló tehetségkutatók nem hagynak elég időt az kezdőknek arra, hogy megtalálják a helyüket a zeneiparban – véli. – A mi szériánk után eltelt néhány év, mire újból kezdődött a műsor, ez az idő pedig kellett arra, hogy tudjam mit akarok kezdeni a hirtelen jött figyelemmel – mondta. Hozzátéve: azt tanácsolom a fiataloknak, hogy ne tegyenek fel mindent az egy perc sztárságra. Hagyjanak lehetőséget önmaguk megtalálására és ne engedjenek magukra erőltetni semmit, amit idegennek éreznek. Ne haknizzák végig az országot mások dalaival, hanem igyekezzenek egy profi zenekart találni és tudatosan minél hamarabb saját nótákkal a színpadra állni.

HBN–HaBe


Nyíregyháza – „Ha a bandán belül valahol lelki zavar van, az meglátszik az előadáson is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában