Helyi közélet

2013.12.05. 15:36

Szigorúan ellenőrzött önkormányzatok

Debrecen - Szélesebbre tárják a kormányablakokat, egyre többféle ügyet lehet majd ott intézni.

Debrecen - Szélesebbre tárják a kormányablakokat, egyre többféle ügyet lehet majd ott intézni.

Az elmúlt kormányzati ciklus végén volt 20 olyan hónap, amikor szünetelt az önkormányzatok törvényességi felügyelete. Akkor számos olyan rendelet, döntés született amelyek a mai napig bíróságok előtt vannak. Egyebek mellett ezzel indokolta egy helyi konferencia előtt Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a területi közigazgatásért felelős államtitkára azt, hogy miért van szükség az önkormányzatok szigorú állami ellenőrzésére.

Nagyobb szigor

Rácz Róbert, kormánymegbízott az önkormányzati jegyzőknek, polgármestereknek, pénzügyi vezetőknek szóló rendezvény előtt arról beszélt, hogy az elmúlt három és fél évben sikeresen újjászervezték a „teljesen korrodálódott, és szinte az összeomlás szélére sodródott állami és önkormányzati feladat és forrásmegosztást.

Az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László elmondta: manapság már nemcsak ellenőrzik, hanem tájékoztatják is az önkormányzatokat arról, hogy egyes gazdálkodási kérdésekben mik a helyes gyakorlatok. Jelentéseik nyilvánosak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában