Helyi közélet

2013.12.05. 12:12

Rendőri segítség a rászorulóknak a téli időszakban

Hajdú-Bihar - A téli időszakban kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a rászorult, hajléktalan emberek segítésére.

Hajdú-Bihar - A téli időszakban kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a rászorult, hajléktalan emberek segítésére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya az elmúlt évekhez hasonlóan nagy figyelmet fordít a közterületen az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.

A hideg, téli időjárás minden évben komoly veszélyt jelent elsősorban a hajléktalan emberek számára. A rendőrség felkészült az elkövetkező hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. Ennek érdekében a jól bevált gyakorlatnak megfelelően a rendőrség felvette a kapcsolatot a hajléktalanokat segítő, támogató karitatív szervezetekkel, illetve krízis központokkal. Együttműködik az önkormányzatokkal, a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, polgárőr egyesületekkel, valamint a közterület-felügyelet és más rendvédelmi szervek munkatársaival.

A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei 2013. december 4-én 1 óra körül időben arra lettek figyelmesek, hogy egy nyilvános mosdóból fény szűrődik ki. A rendőrök az épület ellenőrzésekor két férfit találtak, akik a hideg időjárás miatt teljesen átfagytak. Az egyenruhások meleg teát adtak a férfiaknak és takaróval is segítették felmelegedésüket, valamint értesítették az egyik debreceni közhasznú társaság munkatársait, akik a hajléktalan szállóra szállították a rászorultakat.

A hideg idő azonban nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendőrség kéri, amennyiben úgy ítélik meg, hogy kihűlés veszélyeztet valakit, akkor hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikét.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában