Helyi közélet

2013.12.05. 17:19

Kirobbanó hangulat a véradóünnepen

Debrecen - Köszöntötték Debrecenben a sokszoros véradókat, köztük a Pro Vita Díjas Kis Sándort, aki idén rekorder a kitüntetettek között 141-szeres véradóként.

Debrecen - Köszöntötték Debrecenben a sokszoros véradókat, köztük a Pro Vita Díjas Kis Sándort, aki idén rekorder a kitüntetettek között 141-szeres véradóként.

Meglepetéssel várták a sokszoros jubiláló véradókat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradóünnepén szombaton az Abigél Többcélú Intézmény Debreceni Tagintézményében: Biró Judit hajdúszoboszlói területi vezető Zalatnay Sarolta közismert dalát énekelte, amikor egyszer csak megszólalt az eredeti énekhang, majd az énekesnő besétált a színpadra. Mint elmondta, rendszeres véradó volt, amíg tehette, ám életveszélyes beteg lett 2000-ben. Megküzdött a rákkal, rendbe jött, de vért már nem adhat. Bízik benne, hogy műsorával – melyet jótékonysági alapon vállalt –, hozzájárul továbbra is a véradás ügyéhez.

Életmentők vagytok! - hangsúlyozta az énekesnő, és szavai összecsengtek a rendezvényt megnyitó Dr. Széles Dezsőné - a Vöröskereszt Debrecen Területi vezetőségi elnökének - beszédével, és Kis Sándor 141-szeres véradó pohárköszöntöjével. A sokszoros donor néhány nappal ezelőtt a budapesti központi ünnepségen Pro Vita Díjat vehetett át.

Közel 160-an gyűltek össze az ünnepen, amelyen kitüntették a jubilálókat a 30-szoros önkéntes véradóktól egészen a 90, 100 feletti véradásszámúakig. Debrecenben idén 15 olyan donort tüntethettek ki, aki 100-nál többször adott vért. Nekik Ujvárosy Andrásné a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója adta át a díjat és Tóth Attila alelnök a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés ajándékát nyújtotta át.


Száz és afeletti véradásszámú donorok:

100-szoros: 

Komlósi István, Gaál Sándor Imre, Gulyás László Györgyné, Kerek Gábor, Kovács István, Molnár Ferenc, Nagy István

110-szeres:

Borbély Mihály András

110-szeres:

Hegedűs István, Kiss Sándor, Szabó József

120-szoros:

Anik László

125-szörös:

Kéki Lajos

130-szoros:

Thúróczi András

140-szeres:

Kis Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában