Helyi közélet

2013.12.19. 14:34

Budapesttel egyenlő elbánást!

Debrecen - A debreceni tömegközlekedés is részesüljön arányaiban olyan mértékű állami támogatásban mint a budapesti.

Debrecen - A debreceni tömegközlekedés is részesüljön arányaiban olyan mértékű állami támogatásban mint a budapesti.

Ezt a kormánynak címzett felkérést az ellenzéki Civil Fórumos, Gondola Zsolt javaslatára egyhangúan fogadta el a helyi önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén, akkor amikor ismét a Debreceni Közlekedési Vállalat gazdálkodása volt az egyik fő téma. Az ügy azért került napirendre, mert a cég veszteségének kompenzálására évente egy-kétmilliárd forintot kell költeni.

A vitában Szathmári Károly szocialista frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy a Cívisbusz „konzorciumban Debrecen szív, a másik fél, az Inter-Tanker a jobbik oldalon van”, vagyis a politikus szerint a működtetés veszteségeit a DKV és a város állja, a nyereséget pedig az Inter-Tanker viszi el.

A fővárossal egyenlő elbírálást szorgalmazó határozat elfogadása előtt Kósa Lajos polgármester kifejtette, hogy az ország néhány napja elfogadott jövő évi költségvetésében az öt nagy vidéki város és Budapest önkormányzati közlekedési cégeinek támogatására összesen 40 milliárd forintot hagytak jóvá, melynek 90 százalékát általában a BKV kapja meg.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában