Helyi közélet

2013.12.11. 20:02

Átverve érzik magukat

Debrecen – Nemhogy nem szabadulnak a hajléktalanoktól, hanem még több is lehet.

Debrecen – Nemhogy nem szabadulnak a hajléktalanoktól, hanem még több is lehet.

A Naplóból tudta meg Szombathy Zsigmond, hogy az önkormányzat a legújabb elképzelés szerint a 2011-ben bezárt Rakovszky Dániel Általános Iskola épületét adná át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a városi hajléktalan-ellátásért felelős ReFoMix Nonprofit Kft. részére. Előbbi korábban a belvárosi Simonffy utcán működtetett nappali melegedőt hajléktalanoknak, amelyet első körben az Erzsébet utcára költöztetett volna az önkormányzat, ám az ott lakók tiltakozása meghátrálásra késztette a városvezetőket.

– Amikor a kilencvenes években a szomszédos Dobozi utcán megnyílt a nappali melegedő és az éjszakai menedék, az előző polgármester, Hevessy József azt kérte, csak egy évig legyünk türelemmel. Miután az letelt, és még hosszú időn át nem történt semmi, aláírásgyűjtésbe kezdtünk. A városrész lakói közül kétszázhetvenen fejezték ki ily módon nemtetszésüket. Akik akkor aláírtak, ma még inkább fel vannak háborodva az önkormányzat tervén – válaszolta megkeresésünkre az iskolaépület közelében lakó népi iparművész.

Bővebben a csütörtöki Naplóban!

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában