Helyi közélet

2013.12.16. 19:08

A Tócónál „elveszik” máshol visszaadják

Debrecen - Hét millió forint értékű zöldterület fejlesztés „ellenében” módosítják a DÉSZ-t.

Debrecen - Hét millió forint értékű zöldterület fejlesztés „ellenében” módosítják a DÉSZ-t.A Tócó-csatorna melletti kiserdő területéből évről évre lecsippentenek egy kis részt, a cél most is ez. A tömbben található két kereskedelmi gazdasági zóna felhasználású telket bővítenék a „védelmi rendeltetésű erdő zóna” rovására, hogy ott „kereskedelmi-gazdasági tevékenységnek megfelelő beruházást” valósíthassanak meg – minderről augusztusban írtunk bővebben. Azóta befejeződött Debrecen településszerkezeti tervének-, valamint Debrecen helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló rendelet (DÉSZ) módosítása a Balmazújvárosi út – Köntösgátsor utca – Bartók Béla út – Tócó csatorna által határolt telektömb területét érintően (is). Ezért most csütörtökön a közgyűlés már a végleges megállapodásról és módosításról dönthet, amit Fülep Zoltán, illetve a Lengyel Építész Műterem Kft. kezdeményezett.

Pótolják a „zöldet”

A módosítás nyomán kivágott fák, cseréjék pótlása azonban nem marad el. A kezdeményezők ugyanis kötelesek arról gondoskodni. Egyrészt a telken belül is el kell végezniük a védelmi célú fásítást, cserjésítést, gyepesítést. Másrészt meg kell téríteniük az önkormányzatnak a „hiányzó biológiai aktivistát érték” pótlását – 7 millió forintot –, melyből a város bármely részén el lehet végezni a zöldterület fejlesztést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában