Helyi közélet

2013.11.22. 10:15

PénzSztár vetélkedő középiskolásoknak a pénzügyekről és a gazdaságról

Hajdú-Bihar - A PénzSztár vetélkedő észak-alföldi regionális döntőjére 2013.11.21-én, csütörtökön került sor a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Központjában. A régiós döntőbe két berettyóújfalui, egy jászberényi és egy fehérgyarmati csapat mérte össze tudását.

Hajdú-Bihar - A PénzSztár vetélkedő észak-alföldi regionális döntőjére 2013.11.21-én, csütörtökön került sor a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Központjában. A régiós döntőbe két berettyóújfalui, egy jászberényi és egy fehérgyarmati csapat mérte össze tudását.

A középiskolásoknak kiírt pénzügyi vetélkedő régiós döntőjében a benevezett csapatokból a kétfordulós selejtezők, és a megyei fordulók után a legjobbnak bizonyult 4 mérte össze tudását 2013. november 21-én, egy időben az ország többi régiójában versenyző 24 csapattal.

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezetet érte az a megtiszteltetés, hogy e színvonalas és népszerű vetélkedő észak-alföldi regionális fordulójának rendezője, házigazdája legyen. A 10 fordulós verseny során mind írásbeli mind szóbeli feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak, amelyeket egy három főből álló zsűri értékelt, melynek elnöke, Varga Antal az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség Ügyvezető-igazgatója volt. A zsűri további tagjai Dr. Kádár Béla a Balmazújváros és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője és Ölveti Zsolt a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet ügyvezetője.

Végül a Pénz-ügyesek (Petőfi Sándor Szakközépiskola, Fehérgyarmat) nevű csapat jutott tovább az országos elődöntőbe, mely Budapesten 2013. december 5-én lesz.

A második helyezett: EconLVG ( Lehel Vezér Gimnázium, Jászberény)

A harmadik helyezett: Arany-csapat (Arany János Gimnázium, Berettyóújfalu)

A negyedik helyezett: Csirkuszok (Arany János Gimnázium, Berettyóújfalu)

A PénzSztár verseny ismertetője:

A takarékszövetkezeti szektor magyarországi újszerű kezdeményezése során a középiskolai tanulmányaikat a 2013/14-es tanévben folytató, 14-20 éves diákok mérhetik le négyfős, azonos iskolából érkező csapatokba szerveződve mintegy két hónapon át, hogy mit tudnak a pénzügyekről és a gazdaságról.

Az október 10-én és 17-én lebonyolított kétfordulós internetes előselejtezőn legjobbnak bizonyuló 100 csapat területi alapon, az ország 19 megyéjében és Budapesten mérte össze tudását november 7-én.

A helyszínenként 5-5 csapatból 28 csapat - a 20 megyei győztes és az országos összesített pontszám alapján legjobb 8 - jutott a 7 helyszínen, 4-4 csapat részvételével november 21-én megrendezett regionális középdöntőbe.

A győztesek a december 5-ei hétcsapatos elődöntőbe kerülnek. Az ott legjobban szereplő négy társaság vehet részt a december 19-én tartandó budapesti döntőben, s küzdhet meg a fejenként 100 ezer forintos fődíjért és az okostelefonért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában