Helyi közélet

2013.11.14. 14:19

Jegyzet: Köles a pályán

<em>Már az épülő új nagyerdei stadiont sem kíméli rosszmájú megjegyzéseivel némely utastársam, amikor kitekintve a közlekedési eszköz ablakán szemébe ötlik az egyre impozánsabb nagyerdei létesítmény</em>. <strong>T. Szűcs József jegyzete</strong>.

Már az épülő új nagyerdei stadiont sem kíméli rosszmájú megjegyzéseivel némely utastársam, amikor kitekintve a közlekedési eszköz ablakán szemébe ötlik az egyre impozánsabb nagyerdei létesítmény. T. Szűcs József jegyzete.

A minap például olyasmit hallottam, amit korábban nemigen. „Majd kölest termesztenek benne, mert néző úgysem lesz „ – vetítette elő a meglehetősen bizarr jövőt, felnézve az építmény jókora vázára egy szakértő utazó.

Annak kellett lennie, hisz nem az amúgy sokkal kívánatosabb tölgyfát említette. Nyilván mert tökéletesen tisztában van azzal a szomorú ténnyel, hogy az őshonos fafajtát bizony a Nagyerdő egész területén milyen komoly egészségkárosodási veszélyek fenyegetik, míg az általa javasolt köles alighanem vígan tenyészne a pálya talaján, de cserepes kivitelben akár a lelátón is. Ami azonban meglepett, hogy a zsúfolt járművön nem akad egy ember sem, ahogyan emlékszem, jómagamat is beleértve, aki tiltakozott volna leendő újabb büszkeségünk ilyen jellegű hasznosítását illetően.

Mondjuk, aki ellentmondva neki inkább cukorrépára tippelt volna, vagy a sokkal kézenfekvőbbnek tűnő gyep- és legelőhasznosítást javasolja. Így a szónok felbátorodva folytatta röpke monológját. Mint amolyan jövőlátó a továbbiakban azt fejtegette, hogy a csapatnak úgysem lesz még egy olyan eredményes tíz éve, mint a legutolsó dekád volt, s a sikerekben bővelkedő időkben, ritka kivételtől eltekintve, is elfértek a nézők a régi pályán. Nemzetközi porondra meg a várhatóan csak közepes hazai szereplés miatt úgysem nagyon fog kijutni az együttes, így ez az érv sem hozható fel új stadion megépítésének szükségessége mellett. Még jó hogy leszálltam, s nem kellett tovább hallgatnom a Debrecenben bízvást Isten káromlásnak minősülő szavait.

De vajon miért nem felejtettem el őket azonnal, s miért jutnak eszembe gyakorta azóta is -főként az itthoni meccsek nézőszámai kapcsán?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában