Helyi közélet

2013.10.15. 14:01

Jól gazdálkodtak, most ráfizetnek?

Hajdú-Bihar - Az érintett települések polgármesterei maguk is tele vannak kérdésekkel.

Hajdú-Bihar - Az érintett települések polgármesterei maguk is tele vannak kérdésekkel.

Az önkormányzatok adósságállománya a 2012 év végi és a 2013 félévi adósságrendezést követően 450 milliárd forintra csökkent. Az állam, miután 700 milliárd forintnyi adósságot átvállalt 2 ezer településtől, az 1.200 példásan gazdálkodónak egy 10 milliárdos kompenzációs csomagot ajánlott fel. Az érintett hajdú-bihari polgármesterek örülnek is ennek, meg nem is.

Idejében léptek

- Mi már évekkel ezelőtt megléptük azokat a takarékossági intézkedéseket, amit más polgármesterek és testületek csak később, vagy egyáltalán nem. Ezek persze a lakosság számára fájdalmasak voltak (például a létszámcsökkentés vagy a civilek és a rendezvények csökkenő támogatása), kaptunk is miattuk hideget-meleget. Később meg azért kritizált minket a helyi közvélemény, hogy na, ezért takarékoskodhattunk, hogy azután kimaradjunk az állami mentőakcióból - tájékoztatott Szitó Sándor polgármester, hozzátéve, hogy a szigorú gazdálkodás miatt a fejlesztésekre is kevesebb jutott. Éppen ezért, kapjanak bármekkora kompenzációt, azt szerinte a közjóra (fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, stb.) kellene fordítani.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában