Helyi közélet

2013.10.24. 17:00

Istentisztelet, ünnepi műsor és koszorúzás

Földes - A forradalom és szabadságharc 57 évvel ezelőtti eseményeit idézve kegyelettel emlékeztek meg azokról, akik életüket áldozták a forradalomért.

Földes - A forradalom és szabadságharc 57 évvel ezelőtti eseményeit idézve kegyelettel emlékeztek meg azokról, akik életüket áldozták a forradalomért. Dokumentum kiállításon ismerhetik meg a Karácsony Sándor Közösségi Házba látogatók, a Földesi származású, Budapesten harcolt,a forradalom leverését követő megtorlás során kivégzett Pércsi Lajos honvéd őrnagy életútját.

Az évforduló napján ünnepi megemlékezést tartottak az Árpád mozi színháztermében, ahol Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester idézte fel a történelmi napok eseményeit, majd az általános iskola nyolcadikosai emlékműsorral tisztelegtek 1956 hősei előtt.

A református templomban megtartott ünnepi istentiszteleten Kovács András lelkipásztor igehirdetésében bibliai történettel vont párhuzamot a forradalom és szabadságharc eseményeivel. A Templomtéren álló 1956-os kopjafánál az istentiszteletet követően megtartott koszorúzási ünnepségen az önkormányzat és intézményei, a civil szervezetek koszorúi mellett elhelyezték Pércsi Lajos posztumusz ezredes Budapesten élő 94 éves özvegyének koszorúját is.

HBN - Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában