Helyi közélet

2013.10.14. 19:27

Egészségnap a lelki egészség megőrzéséért

Földes - A 75 éves Balczó András életét vasárnap délután szenvedésbe ágyazott gyönyörűségként ismerhette meg a Lelki Egészség Világnapjához kapcsolódó léleksimogató nap népes közönsége.

Földes - A 75 éves Balczó András életét vasárnap délután szenvedésbe ágyazott gyönyörűségként ismerhette meg a Lelki Egészség Világnapjához kapcsolódó léleksimogató nap népes közönsége.

A tizenkét gyermeke és hat unokája boldogságában élő Nemzet sportolója, az öttusa háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnoka életének üzenetével fejezte ki azt, hogy aki meggyőződése szerint él, annak a boldogsága nem függ a sikerességtől.

A Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület TÁMOP-6.1.2-11/1- 2012-0731 számú Civil- Egészség- Híd pályázati programja keretében megrendezett nap rendezvényei kapcsolódtak az októberi Lelki Egészség Világnapjához. A Léleksimogató egészségnap célkitűzése a mentális egészség jobbítása, a figyelemfelkeltés, a lelki egészség központba állítása és annak megértetése, hogy egészségünkért saját magunk is felelősek vagyunk.

A léleksimogató nap programja az 1976-ban Kósa Ferenc által készített és betiltott Küldetés című filmből üzenő, a közel háromezer közönségtalálkozó után Földesre látogató, Budakeszin élő Balczó András életút-vallomásával kezdődött. A nap második részében gyakorlati bemutatóval is színezve a hajdúszoboszlói Életerő klub elnöke Makláry Zoltán, és az Agykontroll Klub vezetője, Kuruczné Korda Borbála előadásait hallgathatták meg a jelenlévők a meditációs technikákról.

Az érdeklődők teakóstolásra a gyógynövény teaházba látogathattak, a gyermek résztvevők mandalafestéssel ismerkedhettek. A nap programjához kapcsoló Községi Könyvtárban sokan kitöltötték azt a lelki egészség tesztet, amely alapján később lelki egészség megőrző programok szerveződnek. Kora este a magyar nóta és népdal léleksimogató hatását a magyar nóta történetét kutató és ápoló Balogh Imre nótaénekes elemezte, közös feszültségoldó és búfelejtő nótázásra is serkentve az egészségnap érdeklődő közönségét.

HBN- Péter Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában