Helyi közélet

2013.10.21. 17:43

A Dehusz kéri a volt Hatvani kolit

Debrecen - Újra élet költözhet a volt Hatvani kollégium épületébe.

Debrecen - Újra élet költözhet a volt Hatvani kollégium épületébe.Minden bizonnyal oktatási központ lesz a Petőfi tér 8. szám alatt található, hosszú ideje üresen álló Hatvani István Kollégium épületéből.

A csütörtöki közgyűlés elé egy olyan előterjesztés kerül, amelyet ha elfogadnak a képviselők, az ingatlant a városi közmunkásokat foglalkoztató Dehusz Nonprofit Kft. kapja meg. Az 1700 négyzetméteres telken fekvő, két emeletes, 700 négyzetméteres épületet 2009. óta árulják mindhiába.

A Dehusz most azért jelentkezett érte, mert novembertől a Munkaügyi Központtal közösen egy olyan képzési programban vesz majd részt, amelynek keretében 2260 fővel növekszik az általuk foglalkoztatottak száma. Ehhez képest a Mester- és a Galamb utcai telephelyen maximum 600-700 embert tudnának csak elhelyezni.

A birtokba vétel előtt a Hatvaniban még kisebb felújításokat kell végeztetni, például rendbe kell hozni a mosdókat.

Amennyiben a képviselők elfogadják a javaslatot, az egykori kollégium díszes épületét a város november elsejétől jövő április végéig ingyenesen bocsátja a kft. rendelkezésére.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában