Helyi közélet

2013.09.26. 17:09

Nyissák ki az iskolát!

Debrecen - A Kossuth utcai torlódásokat a iskolaudvar megnyitásával lehetne orvosolni.

Debrecen - A Kossuth utcai torlódásokat a iskolaudvar megnyitásával lehetne orvosolni.Mint arról néhány napja beszámoltunk, az új tanév kezdete óta reggel és délután (főleg esős időben) rendszeresek a forgalmi dugók a Kossuth utcán, a Burgundia utcai kereszteződés közelében. A problémát az okozza, hogy a szülők autóval egészen a Kossuth utcai, Dóczy Gedeon Református Gimnázium, illetve a mellette lévő Kossuth Gyakorló Általános Iskola kapujáig akarják vinni gyerekeiket. (A legnagyobb áramszolgáltató székháza is ott van, oda sokan járnak dolgozni.)

Az épületek előtti parkoló azonban viszonylag kicsi, mindössze nagyjából két tucat autó fér el benne, ráadásul csak a Kossuth utca felől lehet oda be-, illetve kihajtani.

Az iskola udvara

A város forgalmának szervezésével a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya foglalkozik. A tőlük kapott válaszban az szerepel, hogy "mivel a Kossuth utca forgalma az utca kapacitásának határán mozog", az iskola előtti két forgalmi sávból a külsőben a megállás engedélyezése nem segítene érdemben.

Véleményük szerint, a megoldást a Kossuth Gyakorló Általános Iskola saját ingatlanán belül található várakozóhelyek, a szülők részére történő megnyitása jelentené.

HBN-OCs


Dugók a Kossuth utcán

Debrecen – Posztos rendőr igyekszik a forgalmat segíteni az iskolák előtti parkolónál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában