Helyi közélet

2013.08.23. 13:44

Tanúkat keres a rendőrség

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság folyamatban lévő büntető ügyben a lakosság segítségét kéri.

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság folyamatban lévő büntető ügyben a lakosság segítségét kéri.

A Debreceni Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el – 09010/3083/2013. bűnügyi számon – két férfi ellen, akik 2013. június 08-án hajnalban Debrecenben a Blaháné utcán egy 20 éves algériai férfit bántalmaztak.

Az eset előzménye az volt, hogy a külföldi férfi – röviddel a bántalmazása előtt – a Kossuth utcán lévő sörözőnél egy fiatal nőt inzultált. A két gyanúsított a nő védelmére kelt, majd szóváltásba keveredett az inzultálóval, aki végül megpróbált elmenekülni a helyszínről.

A két helyi férfi azonban a Blaháné utcán utolérte őt, ahol rátámadtak és bántalmazták. A garázdákat végül a rendőrök elfogták és előállították a kapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták őket a nyomozók.

Az algériai férfi kb. 170-180 cm magas, vékony testalkatú, haja fekete. A cselekmény időpontjában szürke színű kapucnis pulóvert – alatta fehér pólóval – viselt, míg alsó ruházata sötét színű nadrág és piros színű sportcipő volt.

Mivel a nyomozás során az inzultált nő nem vált ismertté – de az eljárásban szükségessé vált a tanúkénti kihallgatása –, ezért a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kéri, hogy jelentkezzen, valamint mindazok jelentkezését is várja, akik bármilyen információval rendelkeznek a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban.

A tanúk személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon jelentkezhetnek, míg telefonon a 06/52-516-400/24-47 számon, illetve névtelenségük megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívószámok valamelyikén.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában