Helyi közélet

2013.08.12. 17:55

Kevesebb ejnye-bejnye!

Debrecen - A fogyasztóvédők tapasztalatai szerint, a mutatványosok és csúszdások nem tartják fontosnak az üzemeltetési napló vezetését.

Debrecen - A fogyasztóvédők tapasztalatai szerint, a mutatványosok és csúszdások nem tartják fontosnak az üzemeltetési napló vezetését.

Mind több hajdú-bihari vállalkozó, vállalkozás igyekszik tisztességes módszerekkel, nem a vásárlókat becsapva megélni. Ez derült ki a helyi fogyasztóvédelmi hatóság eddig végzett nyári fogyasztóvédelmi ellenőrzései során.

Mint azt a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője elmondta: míg tavaly az év legmelegebb időszakában a vizsgált termékek és szolgáltatások 25 százaléka esetében volt kifogásuk, addig ez az arány most csak 16 százalék. (Eddig összesen 78 ellenőrzést végeztek és 13 helyen tártak fel valamilyen szabálytalanságot.)

Kisebb pálinka

A vendéglőkben sok éve gond, hogy több helyen nem akkorák az ital adagok, mint amennyit ígérnek. A négy cent tömény például csak három. Szintén régi trükk, hogy a csomagolóanyagot is hozzámérik az ételhez – tájékoztatott Barcsa Lajos. (37 vendéglátóhelyen razziáztak és 6 egységben volt probléma.)

Kiskorúakat nem szolgálunk ki!

Úgy tűnik, hogy a nemzeti dohányboltokban jobban odafigyelnek arra, hogy fiatalkorúakat ne szolgáljanak ki, mint a régi trafikokban. A 41 ilyen próbavásárlás során csak 7 alkalommal adtak el 18. évnél fiatalabbnak cigarettát. Tavaly ötből három esetben fordult elő ilyen szituáció.

Valószínűleg a sok büntetés hatására a kereskedők a jelek szerint megtanulták, hogy muszáj nyugtát, számlát adni a vevőnek, mert az erre vonatkozó ellenőrzéseknek tavaly és idén is mindössze az 5 százalékában tapasztaltak hiányosságot.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában