Helyi közélet

2013.08.14. 09:40

Főként betanított munkásént

Debrecen - A külföldi munkalehetőséget kínáló hirdetői ajánlatok száma idén is duplázódni látszik.

Debrecen - A külföldi munkalehetőséget kínáló hirdetői ajánlatok száma idén is duplázódni látszik.

Főképp betanított munkavégzésre kaphatnak esélyt azok, akik külföldön keresik a boldogulást, s ez is az egyik legkeresettebb, de olykor veszélyekkel tarkított álláskategória - derült ki az egyik portál friss álláspiaci elemzéséből. Mindeközben az ország keleti és nyugati része között tovább nő a munkaerő-piaci szakadék, 2012-höz képest a főváros tovább erősítette álláspiaci dominanciáját.

Komoly eltérések

A megyék szintjén komoly eltérések tapasztalhatók a bővülés terén. Míg Budapest, illetve Pest megye tovább erősítette az álláspiac főváros-központúságát, addig Vas, Hajdú-Bihar, Nógrád, illetve Zala megye átlagon aluli növekedést mutatott. Az idei év eddigi tendenciáit figyelembe véve Pest megye mellett Csongrád, illetve Veszprém megye tudta jelentősen javítani munkaerő-piaci pozícióját.

A tavalyi évhez hasonlóan, ha valaki éppen munkát keres, jobb esélyekkel indulhat Győr-Moson-Sopron, Pest és Fejér megyében. Az ország e három régiójában átlagon felüli a kínálat a helyi népességhez viszonyítva. Legrosszabb helyzetben azok vannak, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Békés megye határain belül keresnek munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában