Helyi közélet

2013.08.06. 15:34

Elfogták a betörőket

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói 2013. augusztus 4-én hajnalban, három férfit fogtak el Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói 2013. augusztus 4-én hajnalban, három férfit fogtak el Debrecenben.

A három személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. július 31-én hajnalban betörtek egy debreceni családi házba és onnan különböző értékeket – köztük ékszert – tulajdonítottak el.

A bűncselekményre utaló nyomokat – nem sokkal a betörés után – először a környéken szolgálatot teljesítő nyomozók észlelték. A történtekről ők értesítették a távol lévő tulajdonost.

Az ismeretlen tettesek ellen indított nyomozásban – a széleskörű adatgyűjtésnek és tanúkutatásnak az eredményeként – sikerült azonosítani a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható három debreceni férfit, akiket a lakásukban fogtak el a rendőrök. A házkutatásnál megtalálták azokat az eszközöket, amelyeket a bűncselekmény elkövetéséhez használtak.

A 38 és 47 év közötti férfiakat a nyomozók előállították a rendőrkapitányságra, majd lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Közülük M. Márton kihallgatás után őrizetbe vették, míg két társa – M. Róbert és N. András – ellen, szabadlábon hagyásuk mellett folyik a nyomozás.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik