Helyi közélet

2013.08.05. 15:47

Csigolyatörést szenvedett a villamospályán dolgozó férfi

Debrecen - Munkavédelmi vizsgálat is indult a balesettel kapcsolatban.

Debrecen - Munkavédelmi vizsgálat is indult a balesettel kapcsolatban.

Intenzív osztályon ápolják azt az 52 éves férfit, aki a kettes villamosvonal építési munkálatai közben sérült meg szombaton.

A férfit nyaki gerinccsigolya-töréssel szállították a Kenézy Gyula Kórházba, ahol azonnali idegsebészeti műtétet hajtottak végre, a sérült végtagjai megbénultak. Jelenleg az intenzív osztályunkon ápolják, az állapota azonban továbbra is súlyos, életveszélyes – tájékoztatta lapunkat a hétfői stádiumról Szentgyörgyi János sajtószóvivő. A másik dolgozó könnyebb csípősérülést és néhány zúzódást szenvedett, így őt ellátása után hazaengedték a gyógyintézményből.

Betonpumpagép csöve okozta a bajt

A balesetet egy, a folyékony betont szállító gép csöve okozta, amely valamilyen erő hatására kilengett – fogalmazott a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének igazgatója. A betonpumpa tömlője feltehetőleg a benne keletkezett nagy nyomás hatására elszabadult, és nagy erővel megütötte a két munkást. Mag Zoltán elmondta: – A vizsgálatot a szombat délelőtti bejelentést követően azonnal megkezdtük. Jelenleg a műszaki és személyi körülmények felmérése, a tanúk meghallgatása zajlik. Szükséges kikérdeznünk az érintetteket is, amelyre a súlyos sérült esetében pillanatnyilag nincs lehetőség. A vizsgálat eredményéről annak lezártával tudunk információt adni – ígérte. A várhatóan hetekig tartó felderítés a munkát nem akadályozza, az csak rövid ideig állt szombaton.

Az esettel összefüggésben közigazgatási hatósági eljárást folytat a Debreceni Rendőrkapitányság is szakértők bevonásával – közölte Kovács Károly sajtóreferens.

HBN-HaBe


Kapcsolódó cikkek:

Vizsgálatot indított a munkavédelmi felügyelőség a debreceni 2-es villamosvonal építésén történt szombati baleset miatt, amelyben két munkás megsérült - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének igazgatója hétfőn az MTI-vel.


Két munkás megsérült Debrecenben a 2-es villamosvonal építési munkálatai közben, egyiküket életveszélyes állapotban szállították a Kenézy kórházba - értesült vasárnap az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában