Helyi közélet

2013.08.29. 19:06

Börtön a bedőlt Anita Tranzex irányítójának

Debrecen - A T. Miklóssal szembeni ítélet már első fokon jogerőssé vált.

Debrecen - A T. Miklóssal szembeni ítélet már első fokon jogerőssé vált. Három év szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék T. Miklóst, akit különösen nagy értékű jövedéki termékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettében talált bűnösnek – tájékoztatta a Naplót a csütörtöki ítéletről Tatár Tímea. A bírósági szóvivő közlése szerint a törvényszék emellett 1 millió forint pénzmellékbüntetésre is kötelezte a vádlottat. A döntést az ügyész, a vádlott és védője egyaránt tudomásul vette, így jogerős.

Kelet-Magyarország korábbi legnagyobb, mintegy 200 kamionnal dolgozó, s legalább ennyi embernek munkát adó cégének irányítója ellen azért indult büntetőeljárás, mert a cég Vámospércsi úti telephelyén összesen 176 millió forint értékű magyar adójegy nélküli dohányárut és illegális üzemanyagot foglaltak le a vámosok 2008 júliusában. A nyomozást nehezítette, hogy T. Miklós és felesége ellen körözést kellett kiadni.

További részletek a pénteki Naplóban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában