Helyi közélet

2013.08.28. 12:46

A szerenádozókat akarták megijeszteni a garázdák

Püspökladány - Megdobálták a felújított iskola homlokzatát.

Püspökladány - Megdobálták a felújított iskola homlokzatát.

A Püspökladányi Rendőrkapitányságra 2013. június 14-én érkezett a bejelentés, hogy a sárrétudvari általános iskola frissen felújított falán több sérülés, horpadás van. A rendőrök az elvégzett adatgyűjtés alapján beazonosították azokat a helyi fiatalokat, akik az udvaron talált kövekkel megdobálták az épületet. A két 16 éves fiú és 13 éves társuk azért dobálta meg az iskolát, hogy az ott tartózkodó szerenádozó diákokat megijessze.

A két 16 éves sárrétudvari fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A velük szemben garázdaság vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Gyermekkorú 13 éves társuk büntetőjogi felelősségre nem vonható, tette azonban nem marad következmények nélkül. A hatóság intézkedett az illetékes gyermekjóléti szolgálat felé, aki a gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket megteszi.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik