Helyi közélet

2013.07.18. 09:49

Virul a fekete munka

Hajdú-Bihar - Megyénkben idén harmincöt új cég került a szégyenlistára.

Hajdú-Bihar - Megyénkben idén harmincöt új cég került a szégyenlistára.

Folyamatosan frissíti a nemzeti adóhatóság a munkavállalóit törvénytelenül (értsd feketén) foglalkoztató cégek nyilvántartását. A világhálón elérhető szégyenlistára azok a vállalkozók vagy társasvállalkozások kerülnek fel részletes adataikkal együtt, akikről már jogerős és végrehajtható bírósági határozat mondja ki, hogy nem tettek eleget törvényi kötelezettségüknek.

A napokban frissített nyilvántartásba idén 896 új cég került, s mivel a lajstromból kikerülni csak két év után lehet, így az most (2011. augusztusától) összesen 4725 törvényszegőt tartalmaz. Megyénkből összesen kétszázan "iratkoztak fel" a listába, közülük harmincöten idén. A legtöbb feketén dolgoztató társasvállalkozás vagy egyéni vállalkozó "természetesen" a megyeszékhelyen van, összesen 116. A képzeletbeli dobogó második helyére tizedannyi feketézővel Hajdúszoboszló (11), a harmadikra Hajdúböszörmény (10) állt.

A két hete indult újabb nyári ellenőrzési sorozattal várható a lista további bővülése, hiszen a NAV kiemelt figyelmet fordít majd a foglalkoztatás szabályszerűségének vizsgálatára is.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában