Helyi közélet

2013.07.15. 14:18

Már csak trafikokban vásárolható dohányáru

Debrecen - Rájár a rúd a dohányosokra, a hónap elején az új trafikokban, most meg már a boltokban nincs választék.

Debrecen - Rájár a rúd a dohányosokra, a hónap elején az új trafikokban, most meg már a boltokban nincs választék.

A boltok, szórakozóhelyek, újságárus standok csak hétfő éjfélig árusíthatnak dohányterméket, akik ezt megszegik súlyos pénzbüntetésre számíthatnak. Az eddig cigarettát árusító boltok tisztában vannak az ellenőrzéssel és a vétségért kapható bírsággal, épp ezért mai "körutunkon" már azt láthattuk, hogy fogyóban van a készletük. A cigarettapultok kétharmadát üresen találtuk, de a megmaradt áru még az eladótérben volt. Holnap azonban már a raktárban bedobozolva várja, hogy elvigye a szállító.

Néhány helyen már július elején elfogyott a készlet és nem is rendeltek az üzletvezetők. Egy Piac utcai újságosbódénál megtudtuk, hogy a dohánycikket július 3-án hat óráig árulhatták, 4-én ellenőrizték is, hogy nincs-e cigaretta és 5-én a szállítók már el is vitték a megmaradt árut. A trafikoknál még a hónap elején készlethiány miatt bosszankodott a vevőkör, a határidő közeledtével pedig a boltokban találkoztak ilyen problémával az eladók.

A betérők többsége cigit vett és mellé még üdítőt, energia italt, szeszes italt, pékárut, így érezhető a boltok forgalmának megcsappanása, de az újságárus standok sem jártak jobban, mert a csomópontokban elhelyezkedő bódéknál sokan csak cigiért álltak meg.

HBN-RA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában