Helyi közélet

2013.07.18. 07:23

Kirúgták a Mátai Ménes versenyzőjét

Hortobágy - Garai Zsuzsa a Naplóban nyilvánosságra hozta a véleményét - ezért kell mennie.

Hortobágy - Garai Zsuzsa a Naplóban nyilvánosságra hozta a véleményét - ezért kell mennie.

Azonnali hatállyal megszüntették szerdán a Mátai Ménes egyetlen versenyzője (hivatalosan betanító) munkaviszonyát. Az indoklásban dr. Szabó Csaba igazgató megismétli Garai Zsuzsa Naplóhoz küldött levelének megjelent részletét, közölve, hogy munkaköréből fakadóan titoktartási kötelezettség terheli, amelyet azzal megsértett, továbbá nem volt joga arra, hogy az őt nem érintő munkáltatói döntéseket „megalapozatlan állításaival a nagy nyilvánosság előtt értékelje”. Kijelentéseivel sértette a munkáltató gazdasági érdekeit és jó hírnevét is – áll a felmondásban.

Az előzményekhez tartozik, hogy a múlt héten elbocsátották állásából a Mátai Ménes vezetőjét, Zilahy Istvánt. Az ő beosztottja volt Garai Zsuzsa, akit munkatársai a hivatása iránt elkötelezett, a lovakhoz kivételesen értő nőként emlegetik. A versenyeken is sikeres Garai Zsuzsa a ménesvezető elbocsátásának általa vélt veszélyeire, a ménes és családok életére ható következményeire hívta fel a figyelmet.

Zilahy István a Napló kérdéseire nem kívánt válaszolni. Ehelyett arra kért lehetőséget, hogy a nyilvánosság számára összefoglalhassa a ménes utóbbi éveinek történetét, ügyeit.

Sorait a Naplóban olvashatják.


Ezúttal a Mátai ménes vezetője került célkeresztbe, végleges utódja még nincsen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában