Helyi közélet

2013.07.11. 16:54

Elbűvöl gyereket, felnőttet

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az olvasók szeretete után immár életműdíj is elismeréséül szolgál Nógrádi Gábor munkásságának.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az olvasók szeretete után immár életműdíj is elismeréséül szolgál Nógrádi Gábor munkásságának.

Kerek évfordulóhoz érkezett az idén Nógrádi Gábor, a térségünkhöz ezer szállal kötődő író munkássága: harminc esztendővel ezelőtt jelent meg első regénye, a Gyerekrablás a Palánk utcában. Az ünnepre mi sem eshetett volna szebb elismerésként, mint Az Év Gyermekkönyve díj, melyet életművéért vehetett át nemrég, a könyvhéten.

Az elismerést odaítélő Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa (IBBY) magyar szekciója a honlapján közölt méltatásban hangsúlyozza: „Nógrádi Gábor (…) könyvei kézről kézre járnak a fiatalok körében, mert elbűvölő stílusával felnőttet, gyereket pillanatok alatt levesz a lábáról, mert akár szóban, akár írásban mesél, önálló életre kelnek történetei, a szürke hétköznapok világába beköltözik a kaland, a humor és nem ritkán a csoda. Minden egyes megnyilvánulásával az olvasást népszerűsíti, olvasmányos, kalandos regényeivel az olvasó kedvében akar járni.”

Interjúnkat – melyben Nógrádi Gábor a könyvolvasás átalakulásának kérdéseiről is megfogalmazza véleményét, s itteni kötődéseiről is szót ejt – a következő napokban olvashatják a Hajdú-bihari Naplóban.

- ÉKN -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában