Helyi közélet

2013.06.10. 16:45

Olaszliszkához hasonlították

Egy hétvégi baleset okán Pocsajt mint új Olaszliszkát emlegették egyes források.

Egy hétvégi baleset okán Pocsajt mint új Olaszliszkát emlegették egyes források.

Pocsaj. Szombaton este fél 7 körül a kissé lankás,homokos Széchenyi utcából a többiekkel kerekező hatéves Lalika olyan szerencsétlenül lendült neki biciklijével, hogy az egészen a főútig vitte, ahol nekiütközött egy személyautónak. A kerékpár rommá tört, ő pedig pár pillanatra eszméletét vesztette.

A baleset másik elszenvedője, a sofőr szóváltásba keveredett a gyermek rokonaival. A fiút mentőhelikopter szállította kórházba, kisebb agyrázkódást szenvedett, és több zúzódás, bőrfelszakadás található a testén, a napokban hazatérhet. A sofőr a balesetet követő, helyi romákkal való összetűzés során szerzett – információink szerint 8 napon túl gyógyuló – sérüléseket, de a közösségi oldalakon keringő hírek ellenére nem őt vitte el a mentőhelikopter.

– Kapott 1-2 pofont, bár én nem láttam, volt hangoskodás és kiabálás, de közbelépni nem kellett, sőt épp az a fiatalember védte a karjával az autóst, akit kedden bíróság elé állítanak – mondta Lalika bátyja, aki nagyon sajnálja, hogy a híradásokban félrevitték a nótát, és másik Olaszliszkaként emlegetik Pocsajt, ahol bosszúból kegyetlenül elvertek egy vétlen autóst. – Így akarják a cigányságot megfélemlíteni – értékelte az esetet Horváth Sándor kisebbségi képviselő. – Nagyon örülünk, hogy se a fiúnak, se az autósnak nem lett komolyabb baja, és erre a veszélyes kereszteződésre ismét ráterelődött a figyelem: történt már itt több baleset is, hiszen nincs tábla, ami jelezné, hogy lassítani kell.

Több pofon

Az egy pofon az három pofon volt - mondta a sofőr, aki leszögezte, nem kíván a nyilvánosság elé állni, örül, hogy hazatérhetett a családjához. Egészségi állapotáról megtudtuk, hogy az orra eltört, a szájánál össze kellett varrni a bőrt, és a feje is betört. Amikor a lábát hátulról kirúgták alóla, egy pillanatra az eszméletét is elvesztette. Az ütközés után kiszállt, és nyugtázta, dobog a kisfiú szíve, és egy lánynak adta a telefonját, ő hívott segítséget. A mentők és a rendőrök kiérkezéséig úgy tudjuk, egyre többen gyűltek köré, és valóban van mit köszönnie azon pár embernek, akik segítettek távolabb kísérni a sokaságtól.

Az eset után most csend van, mindenki - aki tehette - visszavonult a családjához, és nem szeretnék tovább gerjeszteni a feszültséget. Ők biztosan megteszik, de szeretnék, ha mások is tanulnának a szombati esetből. 

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában