Helyi közélet

2013.06.06. 13:26

Szellemi batyut kötött a hátunkra Jókai Anna

Ne tessék sokat olvasni, tessék jót olvasni - tanácsolta Jókai Anna a 84. Ünnepi Könyvhét fővédnöke, az esemény megnyitóján.

Ne tessék sokat olvasni, tessék jót olvasni - tanácsolta Jókai Anna a 84. Ünnepi Könyvhét fővédnöke, az esemény megnyitóján.

A kedvezőtlen időjárás miatt a Libri Könyváruházban hangoztak el az ünnepi gondolatok, amelyet „A batyuval együtt kell a hegyre menni” címmel hirdettek meg. Az írónő nem bánta a helyszínváltozást, azzal vigasztalta a jelenlévőket, hogy mondandójának kedvez a meghittre szűkült tér, amelyből kimarad az utca zaja.

A beszélgetés előtt a Greentett Énekegyüttes hangolta a hallgatóságot a lélekemelő diskurzusra, amelyet Imre László akadémikus vezetett. A Kossuth-díjas magyar író- és költőnő nem tagadta: mozgalmas napjaiból gyakran negyed órányit tud arra fordítani, hogy elmerüljön egy jó könyvben, de mindenkit olvasásra biztatott. Hiszen – ahogy mondta – olykor egyetlen mondat vagy mozzanat sejlik fel egy évekkel ezelőtt olvasott kötetből, de jól eső érzés, hogy van tapasztalatunk abban az élethelyzetben, még ha az irodalmi síkból való is.

Kukorelly Endre, Babérkoszorús író, költő, esszéista 17 órakor nyitja meg a rendezvényt, az időjárástól függően a Csapó utcai sétálóövezetben felállított színpadon vagy a Libri könyvesboltban.

Az eseményről a pénteki Naplóban olvashatnak bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában