Helyi közélet

2013.06.27. 15:17

A munkaügyi központ kihelyezett ügyfélszolgálata Egyeken?

Egyek - Július 11-től régi álma valósulhat meg az Egyek és Tiszacsege közigazgatási területén élőknek.

Egyek - Július 11-től régi álma valósulhat meg az Egyek és Tiszacsege közigazgatási területén élőknek.

Baloghné Englert Klára egyeki lakos kezdeményezése június 12-én csúcsosodott ki azon az egyeztetésen, amelyen Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármesterével sikerült kijárnunk, hogy a járási rendszer átalakításával párhuzamosan a helyi polgármesteri hivatalokban működjön a munkaügyi központ kihelyezett ügyfélszolgálata - közölte dr. Miluczky Attila, Egyek polgármeste.

Eddig sokat utaztak

Eddig Egyekről az év egyes időszakaiban közel 800-an jártak át a 42 kilométerre fekvő balmazújvárosi munkaügyi kirendeltségre, míg Tiszacsegéről a 30 kilométerrel odébb lévő Polgárra, noha a járási rendszer kialakításának egyik deklarált célja, hogy az ügyintézés kerüljön közelebb az emberekhez, lehetőleg senkinek ne kelljen 30 kilométernél többet utaznia - érvel a polgármester. A döntéshozók örömetli lépése eredményeképpen egy ügyintézőnek kell kéthetente Egyekre utaznia. - Az idő pénz! Különösen igaz ez Egyeken, ahol olyan sok szegény ember lakik. Tucatjával kerestek meg azzal, hogy annyi pénzük nincs, amiből meg tudnák előlegezni az odautazáshoz szükséges pénzt. Mivel sajnos legtöbbször az önkormányzat sem tudott segíteni, a legjobb megoldás ami csak születhetett: a kihelyezett ügyfélszolgálat - mondta a polgármester. Beárnyékolja ezt a szép eredményt, hogy azoknak akik a Munkaügyi Központtól bármiféle ellátást kapnak, továbbra is személyesen Balmazújvároson kell jelentkezniük. A fent részletezett könnyítés azokra vonatkozik, akik 80 százaléka helyben boldogul, a többieknek még mindig utazniuk kell - tudtuk meg.

- HBN -


Információ

Az első ügyintéző alkalomra a házasságkötő teremben július 11-én 8.30-tól 12.00-ig kerül sor. Ezt követően minden páros hét csütörtök délelőttjén intézhetik helyben munkaügyeiket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában