Helyi közélet

2013.05.29. 17:34

Veszteséges a vagyonkezelő

9,5 milliárd forintot, a tavalyi összeg közel háromszorosát költené beruházásokra idén a DV Zrt.

9,5 milliárd forintot, a tavalyi összeg közel háromszorosát költené beruházásokra idén a DV Zrt.

Debrecen. A mai közgyűlésen számol be a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. (DV) 2012-es gazdálkodásáról dr. Mészáros József elnök-igazgató.

Az összevont üzleti jelentés azonban már nyilvános az interneten, így tudható, hogy a DV konszolidált (az összes tagvállalat eredményét összesítő) adózás előtti eredménye 71,9 milliós veszteséget mutat. Mint az elnök-igazgató írásos beszámolójából kiderül, ez 460 millió forinttal "kedvezőtlenebb" az előző évinél. Ennek oka egyrészt a DKV Zrt. és a DTV Kft. növekvő vesztesége, másrészt a Debreceni Vízmű Zrt. és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. eredményének csökkenése.

A Cívis Ház Zrt. eredménye viszont kedvezően alakult, elsősorban a deviza hitelének év végi értékeléséből adódó árfolyamnyereségnek köszönhetően. A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 2012-es vesztesége pedig kisebb lett az előző éveshez képest.

Bár a vállalatcsoport tavalyi konszolidált mérlegfőösszegének két százalékos növekedése (mintegy 77 milliárd forint) bizakodásra adhatna okot, ám saját tőkéjének összege 240 millióval 45,5 millárdra csökkent egy év alatt.

(Megjegyzendő: 2011-ben a DV Zrt. tagvállalatainak köre átalakulások következtében jelentősen változott, az erről szóló emlékeztetőnket, illetve további érdekességeket a Napló csütörtöki számában /05.30./ olvashatnak!)

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában