Helyi közélet

2013.05.15. 19:42

Szégyenparcella lenne

Debrecen - Húsz évvel lépnénk vissza az időben, ha a szociális temetést így szabályoznák.

Debrecen - Húsz évvel lépnénk vissza az időben, ha a szociális temetést így szabályoznák.A Belügyminisztérium jogszabály-módosításokat dolgozott ki a szociális temetés bevezetésre. „A javaslat szerint ingyenes temetés csak annak járna, aki közreműködést vállal hozzátartozója temetésben, például felöltözteti, kiássa a sírját, felravatalozza vagy elbúcsúztatja a halottat”. A temető fenntartója köteles lenne külön parcellát kijelölni a szociális temetkezési helyek számára, az állam pedig a kellékeket (koporsó, urna, sírjel) biztosítaná.

Minderről az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója így fogalmazott: amit terveznek, az sértené a munkavédelemről szóló törvényt, az áfa törvényt és egyes közegészségügyi szabályokat. Emellett olyan mértékű pénzügyi és adminisztratív terhet hárítana az önkormányzatokra, amelyet egyelőre fel sem tudnak mérni. A temetőkben pedig - ahol ez egyáltalán megvalósítható - szégyenparcellaként tartanák számon azokat.

Bővebben a holnapi Naplóban.

HBN - SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában