Helyi közélet

2013.05.14. 20:34

Pinceszinten már szinte kész az „élmény” épülete

Debrecen - Pajna Zoltán alpolgármester szerint a kivitelező tudja tartani a jövő március végi határidőt.

Debrecen - Pajna Zoltán alpolgármester szerint a kivitelező tudja tartani a jövő március végi határidőt.Szűk egy hónapja, amikor az egyetem botanikus kertjében épülő tudományos élményparkról érdeklődtünk, azt a választ kaptuk a kivitelező Szűcs Gyulától, a Hunép Zrt. ügyvezetőjétől, hogy csak egy nagy gödröt találnánk, majd májusban érdeklődjünk, addigra látni való is lesz a területen. Valóban, kedden már előrehaladott munkálatokkal találkoztunk, a gödör „élettel” és persze építőanyaggal telt meg.

Az uniós beruházás jelenlegi állapotáról Pajna Zoltán alpolgármester számolt be.

Elmondta, a kiviteli terveknek megfelelően halad az építkezés, elkészült az alapozás a pinceszerkezet áll, folyik a zsaluzás a vasbeton szerelés a leendő tudományok palotája épületén. Jövő héten még egy toronydarut visznek a helyszínre, azzal tovább gyorsul a munkatempó.

Folyamatban van a fűtési- és szolár rendszer közbeszerzése, és a különböző eszközök megrendeléséhez szükséges lista frissítése is ezen a héten fejeződik be, azt követően írják ki rájuk a közbeszerzést. A DEOEC a jövő héten adja át a kísérleti állatháznál a munkaterületet, így ott is kezdődhet a munka, akárcsak a napfizikai obszervatóriumban.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában