Helyi közélet

2013.05.21. 09:55

Késelés a Kossuth téren - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 18 személyt fogtak el, 13 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 5 főt az ellenük érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 18 személyt fogtak el, 13 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 5 főt az ellenük érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá.

Az egyenruhások 27 főt állítottak elő, közülük 6 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az ittasság ellenőrzések során 6 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő. Megyénk közútjain 1 súlyos és 2 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Tiltott kéjelgők őrizetben

A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei tiltott kéjelgés szabálysértése miatt 2013. május 20-án négy nőt vett őrizetbe. Három férfit pedig bolti lopás miatt vett szabálysértési őrizetbe.

Körözték őket

A debreceni járőrök egy 62 éves helyi férfit a Debreceni Járásbíróság, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság járőrei egy 22 éves bagaméri férfit a Debreceni Járásbíróság, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság járőrei egy 20 éves hajdúdorogi férfit a Hajdúböszörményi Járásbíróság elfogató parancsa alapján fogtak el és vettek őrizetbe.

Betörte az ablakot

Volt élettársa udvarára mászott be és ököllel betörte az ablakot Nádudvaron egy 25 éves helyi férfi 2013. május 20-án éjszaka. A férfit a járőrök elfogták és előállították, majd meghallgatását követően tulajdon elleni szabálysértés – rongálás – miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A debreceni Kossuth téren

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást P. József 64 éves férfi ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2013. május 20-án délután a debreceni Kossuth téren egy bicskával, nyakán megsebesítette élettársát.

Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járőrök a férfit elfogták és előállították.

Az elfogott hajléktalan férfivel szemben a Debreceni Törvényszék elfogató parancsot bocsátott ki, mert nem kezdte meg szabadságvesztése letöltését ezért azonnal bűnügyi őrizetbe vették. A hajléktalan férfi gyanúsítotti kihallgatáskor beismerő vallomást tett. Az őrizetbe vett gyanúsítottal szemben az eljárást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le és előterjesztést tesz előzetes letartóztatása indítványozására.

Elfogták a rablókat

Elfogták a debreceni járőrök azt a két férfit, akik 2013. május 20-án 02 óra 40 perc körüli időben a debreceni Mátyás király utcában támadtak rá két fiatal lányra és elvették tőlük értékeiket, majd elfutottak. A bejelentést követően a környéken szolgálatot ellátó járőrök fél órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit, akiket előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A két őrizetbe vett algériai férfivel szemben rablás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában