Helyi közélet

2013.05.20. 11:04

Fáklyával és kisgyerekkel vonultak a menekültek táboráig

Debrecen - Közel háromszáz fő vonult fáklyával a kezében a Sámsoni úton szombaton este tiltakozva a debreceni Menekülteket Befogadó Állomáson tartózkodók viselkedése ellen.

Debrecen - Közel háromszáz fő vonult fáklyával a kezében a Sámsoni úton szombaton este tiltakozva a debreceni Menekülteket Befogadó Állomáson tartózkodók viselkedése ellen.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Debreceni Alapszervezetének csendes demonstrációja fokozott rendőri biztosítás mellett zajlott.

A Sámsoni úton élő emberek valósággal rettegnek, és nincs az a rendőri erő, amely képes lenne megvédeni őket – fogalmazott a megmozduláson Ágoston Tibor, a párt debreceni frakcióvezetője.

Az akcióhoz a környéken élő civil lakosság, kisgyerekes családok is csatlakoztak, a menetelők közül jó néhányan kiabáltak provokatív mondatokat az egyik útba eső vendéglátóhelyen lévő menekülteknek.

A járőrök sorfalat húztak a vonulók és a bevándorlók közé, így nem alakult ki jelentősebb nézeteltérés. A fáklyások végül a tábor közelébe érve elénekelték a Himnuszt.

A frakcióvezető elmondta: megdöbbentő, hogy egy tizenkilenc éves lányt hazáig kergetnek vagy egy középkorú anyukát leszednek a bicikliről, ezért szeretnék elérni, hogy a menekülttábort telepítsék ki Debrecenből olyan helyre, ahol a főként észak-afrikai országokból érkező, alkalmazkodni képtelen menekültek nem tudják elérni a cívisvárost.

Ágoston Tibor kijelentette: ha három héten belül nem történik semmi, akkor újabb tüntetést szerveznek.

- HBN-HaBe -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában