Helyi közélet

2013.04.26. 18:32

Az ősz beállta előtt elkészülhet a Hódos

Debrecen - A közgyűlés megszavazta a felújításra a 3,4 millió forint önrészt.

Debrecen - A közgyűlés megszavazta a felújításra a 3,4 millió forint önrészt.A csapadékvíz-elvezetési rendszer korszerűsítése hiányzik ahhoz, hogy a Hódos Imre Rendezvénycsarnok elmúlt évkben apránként végzett felújítása kielégítő állapotba kerüljön. E következő munka a Debreceni Sportcentrum Kft. becslései szerint 9 millió forintba kerülne.

Az összeg 70 százalékát TAO-s pályázatból biztosítanák, melyhez most már az a mintegy 3,4 millió forint önrész is biztosított, melyről csütörtökön döntött a közgyűlés. A majd negyvenéves tetőszerkezetet már renoválták, ezt fogja teljessé tenni a jelenleg több helyütt korrodálódott, eltömődött csapadékvíz elvezető csatornák cseréje.

Amennyiben a forrásaink rendelkezésre állnak, akár már az év második felében elkezdődhet, s az őszi szezonkezdetre, a csapadékos idő beköszöntére készen is lehet a felújítás – válaszolta érdeklődésünkre Orendi Mihály.

A Sportcentrum vezetője a jövőbeli munkákat firtató kérdésünkre úgy fogalmazott „az elmúlt évben végrehajtott valamint az idei esztendőre tervezett felújításokkal, átalakításokkal a Hódosban rendszeresen játszó csapatok igényeit már jó színvonalon ki tudjuk elégíteni”.

HBN


23.04.2013 | Debrecen - A kézi-csarnokot megvenné, a sportuszodát bővítené, a Hódost felújítaná a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában